Het is goed dat staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) met zijn vrijdag gepresenteerde alternatieve opties aangeeft dat de belastingmaatregelen die de Tweede Kamer eerder voorstelde, onverstandig zijn. Dit zeggen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland over de nieuwe belastingplannen van het kabinet. Voor de alternatieven sprak het kabinet met Nederlandse bedrijven, waaronder ASML, Philips en ING.

De alternatieven zijn bedacht omdat het kabinet vreesde dat sommige maatregelen Nederland onaantrekkelijker maken voor investeringen van bedrijven. De maatregelen van de Kamer zouden volgens de lobbyorganisaties veel extra kosten voor ondernemers met zich meebrengen en een "desastreus effect" hebben op het investeringsklimaat.

De werkgeversorganisaties vonden het "überhaupt al vreemd om deze extra rekening bij ondernemers neer te leggen, omdat volgens de spelregels van prudente rijksbegroting extra uitgaven gedekt moeten worden door elders minder geld uit te geven (in plaats van extra inkomsten te regelen)".

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal ondernemingsrecht

349

Gerelateerde artikelen