Bedrijven in de zakelijke dienstverlening zagen de productiviteit van thuiswerkend personeel omhoog schieten. Dat schrijft Trouw op basis van de MKB-Barometer, een enquête onder 300 Nederlandse midden- en kleine bedrijven (mkb).

Een op de drie ondervraagde mkb’ers ziet dat werknemers thuis minder tijd verspillen dan op kantoor. Ze zijn bijvoorbeeld veel minder tijd kwijt bij de koffieautomaat, waar normaal een praatje wordt gemaakt met collega’s.

Dat verklaart deels waarom werkgevers zien dat het werken op afstand vaker een positief, dan een negatief effect heeft op de arbeidsproductiviteit. Al is er wel een verschil tussen werknemers met en zonder kinderen. Vooral die laatste groep werkt binnenshuis harder door. Bijna een kwart (22 procent) van de werkgevers stelt vast dat werknemers zonder kinderen productiever zijn dan collega’s met kinderen.

Vier op de tien ondernemers zijn door het afgelopen jaar helemaal om, en willen werknemers ook na deze crisis vaker laten thuiswerken dan voorheen. Evenveel ondernemers laten weten dat ze straks een kleiner of helemaal geen kantoor meer gaan gebruiken.

Bron: Trouw

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Employee benefits

Dossiers: Corona

2

Gerelateerde artikelen