Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat met de enkele verwijzing door X NV naar de leeftijd en km-stand niet aannemelijk is gemaakt dat het een praktisch nieuwe auto is, waarvan verondersteld kan worden dat die hersteld gaat worden naar nieuwstaat.

X NV doet BPM-aangifte voor een Subaru Forester 2.0i e-Boxer Luxury met schade en voldoet € 7216. Volgens het bijgaande taxatierapport is de schade € 6275 en is 100% daarvan afgetrokken als waardevermindering. Bij hertaxatie door Domeinen is slechts € 1274 als schade geaccepteerd, waarvan € 917 (72%) is afgetrokken als waardevermindering.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat met de enkele verwijzing door X NV naar de leeftijd en km-stand niet aannemelijk is gemaakt dat het een praktisch nieuwe auto is, waarvan verondersteld kan worden dat die hersteld gaat worden naar nieuwstaat. Ook voor het overige is er geen reden om een waardevermindering van 100% van de schade toe te staan. Er kan geen aftrek worden toegepast wegens het huurverleden van de auto. Ook al zou de auto een huurverleden hebben, dan nog biedt de gebruikte koerslijst geen mogelijkheid om het huurverleden als variabele in te voeren. Het beroep van X NV is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 3 juni

Informatiesoort: VN Vandaag

91

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen