Bedrijven kunnen vanaf 15 februari 2021 een tegemoetkoming vaste lasten (TVL) in verband met de coronacrisis aanvragen voor het eerste kwartaal van 2021. Inmiddels zijn de aanvragen van meer dan 36.000 bedrijven goedgekeurd en is er € 381 miljoen uitgekeerd.

De TVL is nu beschikbaar voor alle bedrijven die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen, maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Ook voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Zij krijgen een subsidie voor hun vaste lasten. De TVL-subsidie is afhankelijk van de hoogte van de vaste lasten en het omzetverlies.

De subsidie is uitgebreid tijdens de persconferentie van 21 januari 2021. Een groot deel van deze uitbreiding is nog niet ingevoerd bij de opening van de TVL voor het eerste kwartaal van 2021 op 15 februari 2021. De meeste bedrijven kunnen wel TVL aanvragen en ontvangen later van RVO een extra voorschot. Niet-mkb bedrijven kunnen pas later TVL aanvragen.

Ook bedrijven met minder dan € 3.000 vaste lasten kunnen nu TVL aanvragen. De ondergrens is vastgesteld op € 1.500. Ongeveer 6.200 bedrijven hebben hiervan gebruik gemaakt. RVO rondt hun aanvraag pas af als de wijziging in het systeem is verwerkt. Dit wordt in de loop van maart verwacht.

De meeste aanvragers zijn horecaondernemers of zitten in de detailhandel. Ook dienstverleners zoals kappers, schoonheidssalons en sauna’s dienden een aanvraag in.

Bron: ANP/ Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen