Nederlandse banken verstrekken nauwelijks coronakredieten aan kleine bedrijven. Dat blijkt uit een overzicht dat de Nederlandse Vereniging van Banken elke twee weken publiceert, meldt het FD.

Op 29 mei werd de regeling Klein Krediet Corona (KKC) gelanceerd om kleine ondernemers door de coronacrisis te helpen. Sinds die datum staat de Nederlandse staat voor 95 procent garant voor overbruggingskredieten van 10.000 tot 50.000 euro. Voor deze regeling werd een totaalbedrag van 750 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarvan is anderhalve maand later slechts 22 miljoen euro uitgekeerd.

"Wij hebben voor ongeveer twintig klanten een aanvraag ingediend", zegt Han Dieperink van adviesbureau Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). "Twee aanvragen lopen nog, de rest is afgewezen, terwijl het om in de kern gezonde bedrijven ging. Het lijkt er sterk op dat de banken geen zin hebben in deze regeling." De banken benadrukken dat het loket openstaat, al geven zij geen cijfers over het aantal aanvragen en afwijzingen, zo meldt de krant.

Bron: FD

Rubriek: Financiële administratie

Dossiers: Corona

Informatiesoort: Nieuws

  247
Gerelateerde artikelen