Huiseigenaren die in het verleden zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de betaalde btw over panelen en installatie terugkrijgen, ongeacht het jaar van aankoop. Dat heeft staatssecretaris Snel besloten.

Ook wordt de procedure voor mensen die alsnog btw terugvragen veel eenvoudiger: zij hoeven slechts één keer aangifte te doen in plaats van over alle verstreken jaren. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis na een dringende oproep van de vereniging aan de staatssecretaris.

Huiseigenaren die de btw over zonnepanelen en installatie daarvan terug willen krijgen, moeten zich laten registreren als btw-ondernemer. Vanaf eind december 2017 liep het storm bij de Belastingdienst met btw teruggave verzoeken. Die grote toeloop leidde tot vertraging in de afhandeling van aanvragen bij de Belastingdienst. De afgelopen maanden honoreerde de Belastingdienst alleen verzoeken over aankopen vanaf 2013 en over 2012, mits het verzoek voor 1 januari was ingediend. Teruggave verzoeken over eerdere aankopen werden aangehouden.  De Belastingdienst laat deze tijdsbepaling nu vallen.

De exacte uitleg van de regeling is te vinden op de website van de Belastingdienst. Lees in dit verband ook het bericht Kopers nieuwbouwwoning krijgen factuur voor btw-teruggave zonnepanelen.
 

 

Bron: VEH

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

10

Gerelateerde artikelen