Op het Forum Fiscaal Dienstverleners beantwoordt de Belastingdienst een vraag over welke invloed het verlengen van corona-uitstel heeft op de pré-coronaschuld en de 36 maanden betalingsregeling. In de vraag werd aangegeven dat de klant van forumlid 60K pré-coronaschuld heeft openstaan en 40K schuld ontstaan tijdens corona.

De Belastingdienst geeft op het Forum het volgende antwoord: In de situatie waarin een ondernemer verlengd uitstel (tot en met 31 december 2020) heeft gekregen, worden de volgende aanslagen/belastingschulden meegenomen in de betalingsregeling van 36 maanden:

  • pre-coronaschulden;
  • aanslagen/belastingschulden die gedurende de periode vanaf het eerste verzoek om corona-uitstel tot en met 31 december 2020 zijn geformaliseerd (bijv. IB of Vpb);
  • aanslagen/belastingschulden die gedurende de periode vanaf het eerste verzoek om corona-uitstel tot en met 31 december 2020 op aangifte moesten zijn voldaan of afgedragen (bijv. OB of LH).

In dit voorbeeld gaat het om een aanslag die uiterlijk 31 december 2020 is geformaliseerd. Deze aanslag/belastingschuld zal dus worden meegenomen in de betalingsregeling van 36 maanden.

NB: De Belastingdienst merkt op dat de antwoorden op het Forum informatief van aard zijn en dat hieraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Bron: Avanzer Nieuws

Rubriek: Invordering

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

  1149
Gerelateerde artikelen