Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een besluit gepubliceerd waarin de verhoging is vastgesteld van het wettelijk minimumloon met ingang van 1 januari 2023 van 8,05 procent (bijzonder verhoging) en 1,934 procent (halfjaarlijkse indexatie). Hiermee komt de totale minimumloonsverhoging uit op 10,15 procent.

Werkgevers moeten daardoor in de eerste helft van 2023 aan werknemers van 21 jaar en ouder met een fulltime dienstverband minimaal € 1.934,40 betalen. Per week bedraagt het minimumloon € 446,40 en per dag € 89,28. De bijzondere verhoging van het minimumloon is op Prinsjesdag aangekondigd en is een uitwerking van het coalitieakkoord.

Nu de verhoging door de minister is geregeld in een algemene maatregel van bestuur, stijgen ook de AOW-uitkeringen mee met de verhoging van het minimumloon. Hiervoor is het Besluit inkomensondersteuning AOW-ers gewijzigd om de aanvullende inkomensondersteuning AOW (IOAOW)  te kunnen verlagen. Door de stijging van de AOW vervalt de IOAOW op termijn.

Het besluit en de Kamerbrief staan op de website van het ministerie.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Pensioenen, Sociale zekerheid algemeen, Sociale zekerheid ouderen, Sociale zekerheid kinderen en jongeren

Dossiers: Prinsjesdag 2022

9

Gerelateerde artikelen