Bewindvoerders en mentoren beleven zware tijden. Omdat vergoedingen achterblijven en de kosten stijgen, staat het water nu aan de lippen van hen die normaal anderen van financiële hulp voorzien, meldt Trouw.

Stop met het afhandelen van ingewikkelde zaken en neem geen nieuwe zaken meer aan: het is een opmerkelijke boodschap van brancheverenigingen NBBI en Horus aan bewindvoerders en mentoren. Maar het is bittere noodzaak, zegt Horus-voorzitter Gert Boeve.

Bewindvoerders- en mentorkantoren mogen van de wet slechts een beperkt aantal uren in rekening brengen per cliënt. Voor een 'normaal dossier' staat 17 uur. In werkelijkheid zijn bewindvoerders er vaak wel 26 uur mee bezig, zegt Boeve. "Dan werk je dus eigenlijk negen uur gratis."

De uren die wel in rekening gebracht mogen worden, worden ook nog eens te weinig betaald. De tarieven stegen per 1 januari met 6 procent, maar de kosten zijn volgens Boeve gestegen met 15 tot 20 procent. "Een 'normale' ondernemer zou in zo'n situatie de tarieven verhogen, maar dat mogen wij niet. Het gevolg is dat sommige bewindvoerders veel meer cliënten aannemen dan ze aankunnen, zodat ze rond kunnen komen."

Bron: Trouw

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering, Insolventierecht

350

Gerelateerde artikelen