Een dubieuze transactie in opdracht van IT-miljonair Gerard Sanderink plaatst het notariaat van het Haagse kantoor BarentsKrans in een kwaad daglicht. Sanderinks gerenommeerde IT-bedrijf Centric fungeerde daarbij als façade, blijkt uit vertrouwelijke e-mails die het FD heeft ingezien. Twee notarissen van het voorname BarentsKrans moeten zich voor de transactie verantwoorden bij de tuchtrechter.

In totaal zijn nu drie advocaten en twee notarissen van BarentsKrans in opspraak geraakt vanwege discutabele dienstverlening aan de 73-jarige Sanderink. Het gaat om vier partners en een senior-medewerker van het Haagse kantoor, dat ruim negentig medewerkers telt onder wie 25 vennoten. BarentsKrans wil niet inhoudelijk reageren: "Wij zijn tegenover onze (voormalige) cliënten gehouden steeds strikte geheimhouding te betrachten. Wij hebben vertrouwen in het oordeel van de klachtinstanties."

De tuchtzaken zijn een gevolg van een vete die Sanderink al drie jaar uitvecht met oud-medewerker en ex-geliefde Brigitte van Egten. Via de rechter wist zij beslag te leggen op e-mailverkeer tussen Sanderink en het legertje advocaten en adviseurs waarmee de IT-miljonair zich had omringd.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

  485
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen
MUST READ, COLUMNS