Voor de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2014 konden alleen nog elektronische kopieaanslagen verkregen worden als het ging om voorlopige aanslagen op verzoek of op initiatief van de Belastingdienst. Dit verandert.

Dat meldt de Belastingdienst.

Er zijn nog elektronische kopieaanslagen te verkrijgen voor:

  • de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014, tot 7 april 2015
    Vanaf 7 april 2015 zijn hiervoor geen elektronische kopieaanslagen meer beschikbaar. Dan is alleen nog de Serviceberichten Aanslag voorhanden.
  • de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2014
    Voor alle voorlopige aanslagen vennootschapsbelasting 2014 zijn elektronische kopieaanslagen te verkrijgen: voor voorlopige aanslagen op verzoek of op initiatief van de Belastingdienst en ook voor voorlopige aanslagen op basis van een aangifte, en navorderingsaanslagen. Voor deze aanslagen kan men ook de Serviceberichten Aanslag ontvangen.

Er verandert niets voor de elektronische kopieaanslagen voor de definitieve aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2014 en voor de btw.

Voor de Serviceberichten Aanslag is een geregistreerde, actieve machtiging nodig. Een actieve machtigingregistratie is op te vragen op de website van de Belastingdienst Hoe registraties aanvragen? Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst in de Schema's Serviceberichten Aanslag en elektronische kopieaanslagen.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting

0

Gerelateerde artikelen