Het eLoket voor WBSO-aanvragen blijft open tot september 2021. Dat heeft het RVO bekend gemaakt. De volledige overgang naar het nieuwe portaal is vertraagd.

Volgens de planning moeten alle zaken omtrent de WBSO met ingang van 1 april 2021 geregeld worden in het nieuwe aanvraagportaal. Het nieuwe portaal is al in oktober 2020 geopend, naast het bestaande eLoket. Omdat een deel van de ontwikkelcapaciteit wordt gebruikt voor onder andere het uitvoeren van de steunmaatregelen in verband met corona gaat de ontwikkeling minder snel dan gepland.

Naar verwachting is het nieuwe portaal vanaf medio september 2021 gereed. Hierin kunnen dan alle zaken worden geregeld: het indienen van een WBSO-aanvraag, het melden van de realisatie en het doorgeven van de BSN-nummers. Tot die tijd moet het melden van de realisatie en het doorgeven van de BSN-nummers nog geregeld worden via het eLoket. Het nieuwe portaal is alleen geopend voor het aanvragen van WBSO.

Tot 1 juli 2021 kan de aanvraag WBSO nog met eHerkenning2+ worden gedaan. Het doorgeven van BSN-nummers en het melden van de realisatie via het eLoket kan met eHerkenning1. Vanaf 1 juli 2021 is eHerkenning3 verplicht.

Alle WBSO-formulieren zijn op dit moment al toegankelijk met eH3.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

  143
Gerelateerde artikelen