Begin 2012 heeft Flynth voor ondernemers op grote schaal bezwaarschriften ingediend tegen de berekening van de btw-correctie voor privégebruik auto over (de tweede helft van) het jaar 2011. Die bezwaarschriften zijn nog niet afgewikkeld, in verband met de nog lopende proefprocedures. Hierdoor lag het voor de hand dat we begin 2013 wederom massaal bezwaar zouden moeten indienen voor de btw-correctie over het jaar 2012. De Belastingdienst heeft dit voorkomen door een toezegging te doen. Die hield in grote lijnen in, dat de Belastingdienst ambtshalve ook het jaar 2012 mee zou nemen bij de afwikkeling van de bezwaarschriften over 2011. Hierdoor hoefde uitsluitend voor nieuwe klanten een bezwaarschrift te worden ingediend.

Geldt voor het jaar 2013 eenzelfde toezegging?

Flynth heeft de vraag vanochtend nogmaals voorgelegd aan de verantwoordelijke ambtenaar binnen de Belastingdienst, of voor het jaar 2013 eenzelfde toezegging geldt. Het antwoord was dat het wel heel praktisch en ook logisch zou zijn om daarvan uit te gaan. De Belastingdienst zal ons advies – om dat antwoord als expliciet nieuwsitem te vermelden op de site van de Belastingdienst – in overweging nemen. De Belastingdienst zal dit nieuwsitem waarschijnlijk begin januari 2014 publiceren.
 
Flynth gaat er daarom voorlopig vanuit, dat de bevestiging van de Belastingdienst er komt. Voor het bezwaar tegen de btw-correctie privégebruik auto 2013 zullen we dus dezelfde wijze van handelen volgen als vorig jaar met het bezwaar tegen de genoemde btw-correctie.

Bron: Flynth

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

0

Gerelateerde artikelen