VNO-NCW wil dat bedrijven straks tien jaar de tijd krijgen om de uitgestelde belastingverplichtingen terug te betalen. Nu is dat nog drie jaar, vanaf oktober. Volgens ingewijden wil het kabinet daar nog twee jaar aan vastplakken, en hoeven bedrijven pas in oktober volgend jaar te beginnen met het terugbetalen van hun schuld bij de fiscus.

De werkgevers vinden het verder "goed nieuws" als het demissionaire kabinet de coronasteunpakketten verlengt tot en met het derde kwartaal, maar ze pleiten er zelf voor om die door te trekken naar het eind van het jaar. Dat zei voorzitter Ingrid Thijssen van de werkgeversclub vrijdag na haar gesprek met informateur Mariëtte Hamer. Overigens zijn ze nog in overleg met het kabinet over de verlenging. "Het ei is nog niet gelegd", aldus Thijssen.

Verder wil Thijssen dat de herstelplannen voor bedrijven de komende 2,5 jaar blijven doorlopen. Dat is volgens haar nodig "omdat je niet wil dat bij zwaar getroffen ondernemers, in de onzekerheid hoe corona zich nog ontwikkelt, op het laatste moment alsnog het matje eronder vandaan getrokken wordt. Dat zou ook ontzettend zonde zijn van alle steun die we al gegeven hebben."

Zie voor een actuele stand rondom de uitgestelde betaling van belastingschulden het Dossier Coronavirus.

Bron: VNO-NCW

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

3

Gerelateerde artikelen