Op 3 februari 2023 vindt voor de achtste keer de uitreiking plaats van de prestigieuze Stevensprijs. In deze competitie bepaalt een jury elk jaar welke jonge auteur als beste complexe fiscale materie helder voor het voetlicht weet te brengen. De genomineerden voor 2022 zijn Jeroen Goudsmit, Ilona van den Eijnde en Michiel Hennevelt. Voordat de winnaar wordt aangewezen stellen zij zich eerst alle drie voor op TaxLive.

Als eerste is Jeroen Goudsmit (1994) aan de beurt. We leggen hem drie vragen voor.

Wat vind je er van dat je genomineerd bent?
"Leuk natuurlijk en een hele eer! De nominatie kwam een beetje als een verrassing omdat ik m’n artikelen nooit heb geschreven met de intentie om hiervoor genomineerd te worden, maar dat maakt het goede nieuws niet minder leuk."

Hoe zou men jou als auteur kunnen typeren?
"Ik heb als international taxmanager een focus op de Amerikaanse markt en hou me hoofdzakelijk bezig met directe belastingen in internationale context. Naast mijn advieswerkzaamheden, besteed ik een groot deel van mijn tijd aan workshops, trainingen en publicaties over recente internationale ontwikkelingen zoals BEPS, ATAD, het MLI, Amerikaanse belastinghervormingen en Pillar 2. Ik publiceer regelmatig artikelen over het Amerikaanse fiscale stelstel en Pillar 2, alsmede de interactie tussen beide systemen. Daarnaast heb ik in het Weekblad Fiscaal Recht recent verschillende artikelen gepubliceerd over de Nederlands earnings stripping maatregel, de conditionele bronbelasting en het MLI.

Als auteur kun je me typeren als praktijk -en doelgericht. Ik werk graag op het snijvlak van techniek en praktijk, en ben regelmatig betrokken bij opinietrajecten en commentaar op wetsvoorstellen."

Wat vind je zo mooi aan schrijven en wat wil je er mee bereiken?
"Ik vind de combinatie tussen techniek en praktijk leuk om samen te brengen. Ik werk in de adviespraktijk en heb geen wetenschappelijke rol of iets dergelijks, maar ik vind het wel erg leuk om vanuit de techniek te adviseren en de theorie praktisch te maken. Zeker met de grote hoeveelheid wetgeving die afgelopen jaren tot stand is gekomen – vaker wel dan niet onder tijdsdruk – kan er soms een groot verschil zijn tussen de theoretische gedachte achter een voorstel en de praktische uitwerking daarvan. Artikelen zijn voor mij een leuke manier om het mogelijk gat tussen die twee elementen te bespreken en (hopelijk) te dichten."

-----------------------------------

De Stevensprijs
Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door Wolters Kluwer aan een jonge auteur die complexe fiscale materie op eenvoudige wijze weet te verwoorden. Naast de eer ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.000,- en een kunstwerk. De winnaars van voorgaande jaren zijn Loes van Hulten (2021), Arthur van der Linden (2020), Martijn Schippers (2019), Simon Cornielje (2018), Coen Maas (2017), Isabella de Groot (2016) en Madeleine Merkx (2015).

Bijwonen prijsuitreiking
De uitreiking vindt plaats op vrijdag 3 februari a.s. Verzeker je alvast van een plek voor deze inspirerende middag. Deelname is gratis toegankelijk voor een ieder die werkzaam is in de fiscaliteit. Mis het niet en meld je nu aan!

Meer info en aanmelden.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Interviews

Rubriek: Internationaal belastingrecht

100

Gerelateerde artikelen