Mariam Koubia vindt dat het schrijven een onmisbare vaardigheid is voor de fiscalist. Zij bekijkt het Weekblad dan ook vooral met auteursogen zonder het inhoudelijke te verwaarlozen. "Het Weekblad zou wat meer aandacht mogen besteden aan gemeentelijke belastingen en milieuheffingen."

Hoe lang lees je het Weekblad?
"Tijdens mijn studie werd ons aangeraden het Weekblad te lezen als verdieping op de studiestof. Ik vond het leuk om artikelen van docenten te lezen en later ook van kantoorgenoten. Los van het inhoudelijke aspect vond ik het ook interessant om te zien hoe zij een artikel opbouwden. Goed (leren) schrijven is immers een vaardigheid die als fiscalist onmisbaar is. Inmiddels is het Weekblad vaste prik. Tijdens de studie las ik het op papier in de universiteitsbibliotheek, tegenwoordig via de Navigator. Als bron van informatie is het Weekblad onmisbaar en via de Navigator prima doorzoekbaar."

Wat vind jij het beste artikel en waarom?
"Moeilijke vraag! Er zijn heel veel interessante artikelen verschenen. Een artikel dat recent mijn aandacht trok is het verslag van Gomes Vale Viga en Mezouar van hun onderzoek naar het gebruik van art. 80a en art. 81 Wet RO door de belastingkamer van de Hoge Raad (WFR 2021/206 en WFR 2021/212). In mijn tijd bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad merkte ik dat 80a en 81-arresten soms met verbazing door de lezers van de arresten werden ontvangen. Ik was dan ook benieuwd naar hun onderzoek. De praktische insteek vind ik goed gekozen, immers het zou fijn zijn als ook de praktijk goed met de arresten uit de voeten kan."

Wat zijn de voordelen van het Weekblad?
"Voor mij zijn op dit moment de voordelen van het Weekblad de doorzoekbaarheid (via Navigator) naar de voor mij op dat moment relevante onderwerpen. Een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot de visie van toonaangevende auteurs op een bepaald onderwerp. Daarnaast is het ook leuk om te zien welk onderwerp (oud-)collega’s en oud-studiegenoten heeft aangezet tot het schrijven van een artikel in het Weekblad."

Heb je een advies aan het Weekblad?
"Artikelen over gemeentelijke heffingen of bijvoorbeeld milieuheffingen zijn nog vrij dun gezaaid. Omdat het Weekblad ook door studenten gelezen wordt, zou wat meer aandacht voor die onderwerpen de student ook een bredere kennismaking met het werkveld bieden. Voornoemde heffingen komen immers zelden aan bod tijdens de studie. Erg jammer, want er spelen dikwijls hele interessante (formele) kwesties in die hoek!"

-------------------------

Tot nu toe zijn in deze reeks interviews gepubliceerd met:

 

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Interviews, Navigatornieuws, Weekblad 150 jaar

Rubriek: Belastingrecht algemeen

59

Gerelateerde artikelen