De Curaçaose studente Nicole Lew-Jen-Tai is geïnteresseerd in het Caribisch belastingrecht en het Weekblad helpt haar daarbij. "Het blad maakt het werken en studeren makkelijker. Ik volg het Caribisch belastingrecht niet als vak in mijn master, maar dankzij het Weekblad kan ik toch waardevolle informatie over dit vakgebied vinden."

Hoe lang lees je het Weekblad?
"Al vanaf het begin van mijn studie lees ik de onlineversie van het Weekblad. Inmiddels lees ik het Weekblad al 4 jaren gemiddeld 4 keer per week."

Wat vind jij het beste artikel en waarom?
"Ik heb niet per se één favoriet artikel in het Weekblad, omdat de verschillende artikelen naar mijn mening heel interessant en op niveau zijn. Een van de beste artikelen dat ik ooit in het Weekblad heb gelezen is ‘De verdragsrechtelijke status van Curaçao’ geschreven door mevr. mr. G.D. Rekwest (WFR 2018/218). Binnen de fiscaliteit vind ik het vakgebied internationaal belastingrecht het interessantst. Als Curaçaose studente in Nederland ben ik vooral geïnteresseerd in de internationale en Europese aspecten van het Caribisch belastingrecht. Het valt op dat relatief weinig informatie beschikbaar is over het Caribisch belastingrecht.

Het artikel van Rekwest geeft een duidelijke uitleg over de verdragsrechtelijke status van Curaçao, de potentiële oorzaken van het beperkte belastingverdragennetwerk en bevordert het begrip hiervan. Ik vind het mooi dat dit artikel onderzoekers motiveert tot nader onderzoek op dit gebied. Dit leidt mijns inziens tot meer beschikbare informatie over het Caribisch belastingrecht en tot meer waardevolle discussies en analyses door professionals en studenten."

Wat zijn de voordelen van het Weekblad?
"Het Weekblad is een waardevol platform dat informatie praktisch beschikbaar maakt voor professionals en studenten binnen de fiscaliteit. Het Weekblad maakt het werken en studeren makkelijker. Het online platform van het Weekblad is handig en makkelijk te gebruiken. Ik volg het Caribisch belastingrecht niet als vak in mijn master, maar dankzij het Weekblad kan ik ondanks minder beschikbare informatie, toch waardevolle informatie over dit vakgebied vinden en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de fiscaliteit."

Heb je een advies aan het Weekblad?
"Het platform is essentieel voor verschillende studies en organisaties. Mijn advies aan het Weekblad is blijf artikelen publiceren die wij studenten en professionals goed kunnen gebruiken ter verrijking van kennis op het fiscaal vakgebied. Keep up the good work!"

-----------------

Tot nu toe zijn in deze reeks de volgende interviews gepubliceerd:

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws, Interviews, Navigatornieuws, Weekblad 150 jaar

Rubriek: Belastingrecht algemeen

44

Gerelateerde artikelen