De FIOD heeft een 52-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het leidinggeven aan een organisatie die via een besloten vennootschap btw-fraude pleegde.

De man is aangehouden in zijn woning en voor verhoor overgebracht naar het cellencomplex in Zwolle. Tijdens de doorzoeking in zijn woning is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie en pinpassen die niet van hem waren.

Na een melding van een bank bij de FIU dat er verdachte transacties plaatsvonden, is de FIOD het onderzoek gestart. Contante stortingen en overboekingen op de bankrekening van de bv waren niet terug te vinden in de aangifte omzetbelasting.

Eerder in het onderzoek zijn twee verdachten verhoord die vermoedelijk als katvangers waren ingezet. Het vermoeden bestaat dat een van de katvangers in opdracht van de hoofdverdachten handelde. De andere katvanger was zich mogelijk niet bewust van zijn rol. Hij had moeten nagaan of hij niet meer verantwoordelijk was voor het bedrijf en was uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Bron: FIOD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Strafrecht, Omzetbelasting

  415
Gerelateerde artikelen