Het Belgische parket gaat de ING Bank vervolgen wegens verdenking van hulp aan de Belgische-Italiaanse regisseur en zakenman Franco Dragone met fiscale fraude en het witwassen van 19,7 miljoen euro. De bank zou Dragone 'doelbewust hebben geholpen om zijn fiscale verplichtingen te ontlopen', zo luidt de beschuldiging tegen de bank.

Dat meldt het Belgische onderzoeksplatform Apache. Dragone is bekend van Cirque du Soleil. Hij staat als sinds 2012 centraal in een gerechtelijk onderzoek dat door het parket in Bergen werd geopend. Via zijn wijdvertakte groep in vele belastingparadijzen zou hij tussen 2005 en 2012 tientallen miljoenen euro's hebben gefraudeerd en witgewassen.

Sinds 2015 is Dragone officieel verdacht van fiscale constructies en witwaspraktijken via de Britse Maagdeneilanden. Sindsdien zijn verschillende huizen, appartementen en terreinen in beslag genomen in het kader van de fraudezaak. Het parket, het Belgische OM, wil voorkomen dat Dragone de wijk neemt naar het buitenland.

Zijn naam dook ook op in de Panama Papers. Dragone zou een advocatenkantoor op de Britse Maagdeneilanden hebben laten oprichten om er de royalty’s op zijn shows tegen een gunstig fiscaal tarief te laten belasten.

Bron: Apache

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht, Strafrecht

  456
Gerelateerde artikelen