Zonder een brexitdeal raken zo'n 10.000 Nederlandse gepensioneerden die in het Verenigd Koninkrijk wonen hun Nederlandse belastingvoordelen kwijt zoals de algemene heffingskorting, de ouderenkorting, de hypotheekrenteaftrek, bepaalde zorgkosten, partneralimentatie en giften.

Nederlanders die in een ander EU-land wonen, maar vrijwel al hun inkomsten uit Nederland krijgen en daar ook in Nederland belasting over betalen, hebben recht op alle fiscale voordelen die 'gewone' Nederlanders ook hebben. Daaronder valt ook een groep van zo'n 10.000 Nederlandse gepensioneerden in het Verenigd Koninkrijk. Maar als er een brexit zonder deal komt, vervallen voor deze mensen de Nederlandse belastingvoordelen.

Om te voorkomen dat dit al van de ene op de andere dag gebeurt op 29 maart, de geplande brexitdag, stelt het kabinet voor om een overgangsregeling in te stellen. Waarschijnlijk wordt de fiscale strop daardoor uitgesteld tot 1 januari 2020, meldt RTL Z.

Alleen al het mislopen van heffingskortingen zoals de algemene heffingskorting en de ouderenkorting kan de Nederlandse pensionado's in het VK bijna 3000 euro per jaar kosten, afhankelijk van de hoogte van hun inkomsten, zo schrijft de nieuwssite.

Bron: RTL Z

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

2

Gerelateerde artikelen