Het Openbaar Ministerie stopt met het strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude door het dj-duo W&W, bestaande uit Willem van Hanegem junior en Ward van der Harst. De zaak is geseponeerd nu beide dj's een overeenkomst met de Belastingdienst hebben gesloten om de inkomstenbelasting van 2015 te voldoen, vermeerderd met een geldboete van 50 procent van dit bedrag.

In hun belastingaangiften 2015-2017 stelden W&W niet in Nederland woonachtig te zijn en hier niet belastingplichtig te zijn. Volgens de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie was dit onterecht, omdat beiden hier wel een woning en studio tot hun beschikking hadden en na hun tournees telkens terugkeerden naar hun familie.

Het OM maakte maandag bekend dat de inkomstenbelasting alsnog wordt voldaan, waarmee de zaak is afgedaan. "W&W realiseren zich dat zij zich - achteraf bezien - kritischer hadden moeten opstellen en zorgvuldiger hadden moeten samenwerken met hun belastingadviseurs", staat in een persbericht. "Het duo realiseert zich ook dat zij de feiten, waarop de belastingaangiften werden gebaseerd, beter hadden moeten verifiëren. Tevens erkent het duo dat de in de belastingaangiften ingenomen stelling, dat zij sinds 2015 niet in Nederland woonachtig waren, onjuist was."

Bron: OM

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting, Strafrecht

345

Gerelateerde artikelen