Brancheverenigingen en ondernemersorganisaties roepen de overheid op snel met een nieuw steunpakket te komen voor het mkb, anders volgen fors meer faillissementen. Dat schrijft de Volkskrant. Na de coronajaren jaagt de inflatie de schulden van ondernemers op.

Veel ondernemingen zijn niet in staat om vanaf oktober een teveel aan ontvangen coronasteun én de voor twee jaar uitgestelde loonbelasting terug te betalen. Met die waarschuwing komen branche- en ondernemersorganisaties. "De schulden stapelen zich op", zegt Maurice Crusio, voorzitter van Anko, de branchevereniging voor kappers.

Juist de sectoren die zich net hebben hersteld van de coronacrisis zien zich nu geconfronteerd met prijsstijgingen die niet allemaal kunnen worden doorberekend.

Een ander voorbeeld van zo'n sector is de horeca. In 2021 begon Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht ondernemers een bodemprocedure tegen de staat om volledige compensatiesteun af te dwingen. Woensdag was de zitting, waarbij de de advocaten van KHN betoogden dat de overheid 'onrechtmatig' heeft gehandeld. ‘Een gunstige uitspraak kan een mooi precedent zijn voor andere ondernemers die schade hebben geleden door de coronamaatregelen’, zegt directeur Dirk Beljaarts van KHN in de krant. De uitspraak volgt over zes weken.

Bron: Volkskrant

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

Rubriek: Invordering

  373
Gerelateerde artikelen