De Belastingdienst adviseert ondernemers dringend om het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis te verlengen. De dienst stuurt hierover een brief naar belanghebbenden. Vorige maand deed de dienst een dergelijke oproep ook al.

Het gaat om ondernemers die voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling hebben gekregen en na deze drie maanden niet alle belastingen hebben betaald. De Belastingdienst stuurt deze groep een brief gedateerd 1 mei 2021 waarin de mogelijkheid van verlenging van het bijzonder uitstel  wordt beschreven. Dit kan tot en met 30 juni 2021.

Voordelen van verlenging van bijzonder uitstel

De belastingen waarvoor de ondernemer bijzonder uitstel heeft, hoeft hij pas vanaf 1 juli 2021 weer op tijd te betalen. Vanaf 1 oktober 2021 krijgt hij een betalingsregeling van 36 maanden voor de schuld die hij tot 1 juli 2021 heeft opgebouwd voor de belastingen waarvoor het bijzonder uitstel geldt.

In het Dossier Coronavirus staan de voorwaarden voor verlenging.

Tijdlijn tot 1 oktober 2021

30 juni 2021: Dit is de laatste dag waarop verlenging van het bijzonder uitstel van betaling kan worden aangevraagd.
1 juli 2021: Alle belastingen op aangifte moeten weer op tijd worden betaald.

De regeling voor bijzonder uitstel kan nog veranderen

Het is mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Zodra dat gebeurt zal TaxLive hierover berichten.

Tenslotte: Ondernemers die niet kiezen voor verlenging moeten hun openstaande belastingschuld zo spoedig mogelijk betalen. Lees meer over de gevolgen als het bijzonder uitstel eindigt het Dossier Coronavirus.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

Carrousel: Carrousel

8

Gerelateerde artikelen