Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in een van zijn antwoorden tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer medewerkers van de Belastingdienst opgeroepen om informatie te delen die zou kunnen duiden op ambtsmisdrijven bij de toeslagenaffaire.

Volgens Hoekstra kan dat anoniem bij de twee vertrouwenspersonen die dit jaar bij de fiscus aan de slag gaan. Dat meldt Nu.nl. "Ik wil een appel doen op degenen die zeggen over informatie te beschikken waar een strafrechtelijke component aan zit. Die informatie moet dan gedeeld worden met het Openbaar Ministerie en het ministerie", zei de bewindsman dinsdag.

SP'er Renske Leijten ziet liever dat Hoekstra zelf onderzoek gaat doen. Uit opgevraagde documenten bleek namelijk dat medewerkers instructie hadden gekregen om bezwaren van gedupeerde ouders niet in behandeling te nemen. "Dat is een overtreding. Onderzoek dat!", zegt Leijten.

Gisteren werd bekend dat het ministerie van Financiën een extra staatssecretaris krijgt om de problemen bij de Belastingdienst op te lossen. Een van de twee nieuwe staatssecretarissen op Financiën moet de komende maanden werken aan een een plan om het toeslagenstelsel te herzien.

Bron: Nu.nl

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Informatiesoort: Nieuws

  471
Gerelateerde artikelen