In Nederland bedraagt de extra belastingopbrengst die het gevolg is van de Panama Papers inmiddels ruim 14 miljoen euro, laat de Belastingdienst weten aan Trouw. Dat bedrag bestaat uit belastingcorrecties, rentes en boetes die de dienst kon opleggen op basis van informatie uit de Panama Papers.

Wereldwijd gaat het om 1,16 miljard euro aan heroverd belastinggeld, blijkt uit een inventarisatie van het Internationaal Consortium voor Onderzoeksjournalisten (ICIJ), het journalistencollectief dat het onderzoek uitvoerde. Namens Nederland zaten daar journalisten bij van Trouw en Het Financieele Dagblad.

Op 3 april 2016 publiceerden bijna 400 journalisten wereldwijd voor het eerst over de massale belastingontwijking en -ontduiking die centraal staat in de Panama Papers. Drie jaar na de eerste publicaties over de zogeheten Panama Papers hadden overheden wereldwijd al ruim een miljard euro aan boetes en achterstallige belasting opgelegd.

Inmiddels heeft de Nederlandse fiscus 150 onderzoeken afgerond op basis van gegevens uit de Panama Papers, laat een woordvoerder weten aan de krant. Daarbovenop lopen nog een stuk of twintig onderzoeken, waarvan de meeste waarschijnlijk dit jaar zijn afgerond.

Bron: Trouw

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Informatiesoort: Nieuws

Carrousel: Carrousel

  222
Gerelateerde artikelen