De eerste resultaten van de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' van de Belastingdienst zijn veelbelovend. Dat zegt Wessel van Ee, projectmanager bij de dienst. Met de proef kunnen zzp'ers online boekhoudpakketten proberen waarin automatisch gegevens voor de btw-aangifte worden klaargezet. De aangifte kunnen zij vanuit het pakket versturen naar de Belastingdienst en direct betalen met iDeal.

De Belastingdienst wil met het project bereiken dat zzp’ers op tijd aangifte doen en betalen en dat zij minder tijd kwijt zijn aan het invullen van hun belastingaangifte. Met de nog steeds lopende proef hoopt de Belastingdienst ook kwalitatief betere aangiftes en gegevens te ontvangen van de zelfstandige ondernemers. Een gecertificeerd online boekhoudpakket moet voorkomen dat de zzp'ers fouten maken in de aangifte.

De deelnemers aan de proef lieten weten dat ze de integratie van boekhouden, aangifte en betalen, overzichtelijk, duidelijk en gebruikersvriendelijk vinden. Van Ee: 'Een ander doel is om de zzp’er meer inzicht te geven in zijn eigen financiële en fiscale situatie. Uiteindelijk werken we toe naar de automatisch ingevulde winstaangifte. Daarmee hebben we nu een mooi begin gemaakt.'

Geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich voor de proef aanmelden op de website www.zeker-online.nl.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

2

Gerelateerde artikelen