De stichting die een methode heeft om de afhandeling van de toeslagenaffaire te versnellen, roept op om niet nog meer onrust rond het schandaal te veroorzaken. De Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) reageert daarmee op berichtgeving dat de afhandeling tot 5 miljard euro meer kan gaan kosten door die versnelde methode, die is bedacht door prinses Laurentien.

De SGH stelt dat "een anonieme ambtenaar" via de media de SGH in een kwaad daglicht probeert te zetten. "De eenzijdige berichtgeving van de NOS doet geen recht aan de menselijke en rechtvaardige herstelroute, die op dit moment meer dan 2300 ouders faciliteert in hun proces van emotioneel en financieel herstel."

Het kabinet verwachtte tot nu toe dat de afwikkeling van het toeslagenschandaal meer dan 9 miljard gaat kosten. Gedupeerden van het toeslagenschandaal werden onterecht als fraudeur behandeld. Zij moesten vaak op korte termijn grote bedragen aan ontvangen kindertoeslag terugbetalen.

Er hebben zich meer dan 68.000 mensen gemeld als mogelijke gedupeerde van het toeslagenschandaal. Er zijn ruim 33.000 mensen erkend als gedupeerde.

Het ministerie van Financiën evalueert momenteel de pilot van de SGH, die in september is begonnen. Het bedrag dat de stichting uitkeert bedraagt gemiddeld 128.000 euro.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

361

Gerelateerde artikelen