De Belastingdienst spreekt zichzelf tegen over de juiste btw-tarieven voor gecombineerd lesmateriaal. De landelijke Belastingdienst hanteert bij gecombineerd lesmateriaal aparte tarieven voor elk afzonderlijk product. Een regionaal belastingkantoor beschouwt dit juist als één prestatie en rekent voor het hele pakket het 6%-tarief.

Dat meldt VerkeersPro.nl, een vakblad voor rijscholen.

In januari liet de landelijke Belastingdienst aan VerkeersPro weten hoe de btw op gecombineerd lesmateriaal geheven moet worden. In een gebundeld pakket moet van ieder product afzonderlijk het btw-tarief aangegeven worden. Als een theorieboek en een cd-rom samen worden aangeboden, wordt voor het theorieboek 6% en voor de cd-rom 21% gerekend.

Nu blijkt dat de Belastingdienst zichzelf hierin tegenspreekt. Begin februari liet een regionaal belastingkantoor aan theorieleermiddelenleverancier Lens Media weten dat een theorieboek met bijgesloten oefenmateriaal op cd, dvd of via een inlogcode als één prestatie wordt gezien. Daarmee valt het pakket in het geheel onder het 6%-tarief.

VerkeersPro heeft de landelijke Belastingdienst op de kwestie aangesproken en om de definitieve btw-regels rond de gecombineerde producten gevraagd. Ook heeft VerkeersPro gevraagd hoe het mogelijk is dat regionaal andere btw-tarieven worden gecommuniceerd dan door de landelijke Belastingdienst. Dit wordt momenteel door de Belastingdienst uitgezocht.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting

4

Gerelateerde artikelen