Vanaf 1 november 2019 kunnen werkgevers alleen nog met eHerkenning inloggen op UWV. Inloggen met een UWV-account is dan verleden tijd. Omdat het aanvragen van eHerkenning tijd kost, adviseert UWV werkgevers dit zo snel mogelijk te regelen.

Met eHerkenning kunnen ondernemers met één gebruikersnaam en één wachtwoord veilig inloggen bij alle aangesloten overheidsorganisaties, zoals de Belastingdienst, DUO en de Kamer van Koophandel. Om zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de gegevens van werkgevers en hun werknemers, gebruikt ook UWV nu eHerkenning. Dit inlogmiddel geeft zekerheid over de online identiteit van de werkgever.

Om in te loggen op het werkgeversportaal van UWV heeft de werkgever een eHerkenningsmiddel nodig. Deze is aan te vragen bij één van de erkende middelenleveranciers van eHerkenning. Voor het werkgeversportaal is eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger nodig. Ook moet de werkgever aangeven dat hij zich wil machtigen voor de onlinediensten van UWV.

UWV adviseert werkgevers zo snel mogelijk eHerkenning aan te vragen omdat aanvragen en regelen tijd kost. Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk om in te loggen met een UWV-account. Alle informatie over eHerkenning is terug te vinden op de website van UWV. 

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid algemeen

0

Gerelateerde artikelen