De Belastingdienst meldt dat veel ondernemers de komende dagen een naheffingsaanslag voor de BTW ontvangen. Door de coronacrisis ligt dit aantal hoger dan normaal.

Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, kunnen dit bijzonder uitstel van betaling na ontvangst van de naheffingsaanslag aanvragen voor 3 maanden. De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. De boete hoeft dus niet betaald te worden. Ook hoeft er geen bezwaar te worden gemaakt tegen de boete.

Als ondernemers al bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd en nu deze naheffingsaanslag met boete ontvangen dan loopt de aanslag mee in het uitstel. Ook zal in deze gevallen de boete worden vernietigd.

Indien ondernemers een BTW-naheffingsaanslag ontvangen omdat zij geen BTW-aangifte hebben gedaan, dienen ze wel bezwaar te maken tegen de aanslag en (bijzonder) uitstel van betaling aan te vragen.

Het bijzonder uitstel van betaling kan online worden aangevraagd, zie ook het onderwerp ‘Uitstel van betaling diverse belastingen’ in ons coronadossier op TaxLive.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Dossiers: Corona

Rubriek: Invordering, Omzetbelasting

  1144
Gerelateerde artikelen