Demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën overweegt bedrijven toestemming te geven hun belastingschuld later terug te betalen en de terugbetaling uit te smeren over een langere periode. Dat liet hij donderdagmorgen weten in een interview met BNR Nieuwsradio.

Ondernemers kunnen bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor diverse belastingen. De voorwaarden voor het aanvragen van bijzonder uitstel van betaling zijn wegens de coronacrisis versoepeld (zie het Dossier Coronacrisis). Volgens de huidige regels moet dat bedrag vanaf 1 oktober 2021 over een periode van drie jaar worden terugbetaald.

Om te voorkomen dat bedrijven na de crisis opnieuw in de financiële problemen komen wil Vijlbrief de komende maanden drie mogelijke versoepelingen bestuderen. Daarbij gaat het in de eerste plaats om een verschuiving van de begindatum van 1 oktober naar een later moment. Ook denkt hij erover de maximale afbetalingstermijn te verlengen van drie jaar naar langer. Ten slotte overweegt hij de rente die de Belastingdienst in rekening brengt te verlagen.

Kwijtschelding van belastingen is voor Vijlbrief niet aan de orde, zo meldt het FD naar aanleiding van het radio-interview.

Bron: BNR/FD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Invordering

Dossiers: Corona

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

6

Gerelateerde artikelen