Een webshop is door de FIOD op zwart gezet in verband met de verdenking van btw-fraude door de eigenaren. Met de webshop zou in totaal voor minimaal 2,5 miljoen euro btw-fraude zijn gepleegd over 2018 en 2019.

De FIOD heeft woensdag vanwege de verdenking een inval gedaan in twee bedrijfspanden en drie woningen in de buurt van Arnhem en een woning in de buurt van Hengelo. Er zijn meerdere verdachten.

De verdachten hebben goederen ingevoerd uit China en daarbij mogelijk onterecht gebruik gemaakt van de verleggingsregeling. Door het onterecht toepassen van de verleggingsregeling werd de btw niet bij de invoer van de goederen betaald, maar achteraf bij het indienen van de aangifte omzetbelasting. De verschuldigde btw werd echter bij het indienen van de aangifte slechts gedeeltelijk aangegeven. Hierbij werd gedaan alsof een deel van de goederen alweer was geëxporteerd.

Volgens de FIOD is er sprake van concurrentievervalsing. Steeds meer goederen en diensten worden online verkocht, aldus de FIOD. Vaak komen die uit het buitenland. Door btw en invoerrechten te ontduiken, kunnen fraudeurs producten goedkoper aanbieden dan bedrijven die wel belasting betalen. De naam van de webshop is niet bekend gemaakt.

Bron: ANP

Rubriek: Omzetbelasting

Informatiesoort: Nieuws

  756
Gerelateerde artikelen