Door de extra vrije dagen waar de oudere ambtenaren recht op hebben, blijft veel werk liggen bij de Belastingdienst. Achthonderd ambtenaren zouden een jaar nodig hebben voor de hoeveelheid werk die nog wacht. Directeur-generaal Veld van de Belastingdienst klaagde hierover in een intern bericht aan zijn werknemers.

Dat melden Trouw, NOS en De Financiële Telegraaf.

Er werken veel 50-plussers bij de Belastingdienst en zij krijgen elk jaar een extra vrijde dag. Veld gunt zijn oudere werknemers de extra vrije dagen, maar uit wel zijn bezorgdheid over de grote effecten van deze ouderendagen op de sterk vergrijsde Belastingdienst.

Minister Stef Blok (Rijksdienst) wil in de nieuwe cao de regelingen voor oudere ambtenaren afbouwen. Van het vrijgekomen geld moeten alle ambtenaren kunnen profiteren.

Er komt veel kritiek van ouderen, die o.a. vinden dat ze juist door de extra vrije dagen kunnen blijven functioneren. Bovendien hebben ze al ruim 45 dienstjaren opgebouwd en krijgen ze al jaren geen loonsverhoging.

Ook Vakbond FNV is niet content met de berichtgeving. De vakbond vindt de opmerkingen een aanval op de oudere medewerkers. Ze stelt dat er in de praktijk helemaal niets verandert aan de werklast wanneer iemand gebruik maakt van deze regeling. Ze wil zo snel mogelijk met de Belastingdienst hierover in gesprek.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen