Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat X niet aannemelijk maakt dat de auto af-fabriek wordt geleverd met lichtmetalen velgen, zodat de aanwezigheid van stalen velgen met plastic wieldoppen niet tot een waardevermindering kan leiden.

X doet BPM-aangifte voor een gebruikte Ford Edge. Volgens het bijgevoegde taxatierapport heeft de auto schade. X voldoet € 3145 aan BPM. Na hertaxatie door Domeinen stelt de inspecteur dat er uitsluitend normale gebruikssporen zijn. In geschil is de naheffing van € 5229. X stelt in hoger beroep dat de auto stalen velgen met plastic wieldoppen heeft en geen (standaard) lichtmetalen velgen.

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat X niet aannemelijk maakt dat de auto af-fabriek wordt geleverd met lichtmetalen velgen, zodat de aanwezigheid van stalen velgen met plastic wieldoppen niet tot een waardevermindering kan leiden. Mede gelet op de leeftijd (ruim vijf jaar) en de km-stand (181.000) is er geen sprake van schade, maar louter van normale gebruikssporen. X stelt vergeefs dat de koerslijst van een Lancia Voyager 3.6 V6 moet worden toegepast. Dit is namelijk geen vergelijkbare auto. Het beroep van X is ook voor het overige ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 28 maart

Informatiesoort: VN Vandaag

190

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen