De strafkamer van Rechtbank Overijssel veroordeelt X tot de maximale taakstraf van 240 uren en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf. X heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan grootschalige belastingfraude.

X handelt in luxe-horloges. Naar aanleiding van een onderzoek wordt hij strafrechtelijk vervolgd voor grootschalige belastingfraude. Volgens het OM gebruikt X namelijk valse inkoopverklaringen en laat hij onjuiste aangiften ten invoer doen, met gebruikmaking van een onwetende koerier/vervoerder als instrument.

De strafkamer van Rechtbank Overijssel veroordeelt X tot de maximale taakstraf van 240 uren en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van negen maanden met een proeftijd van drie jaren. X heeft zich namelijk schuldig gemaakt aan grootschalige belastingfraude. Door een onjuist land van herkomst op te geven, is ten onrechte de margeregeling toegepast. Daarnaast is ook een te lage waarde opgegeven, waardoor te weinig invoer-BTW is geheven en afgedragen. Het nadeel voor de Staat wordt geschat op bijna € 375.000. De rechtbank acht ook nog van belang dat X, na ontdekking van de fraude, geen schoon schip heeft gemaakt.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de omzetbelasting 1968 28b

Instantie: Rechtbank Overijssel

Rubriek: Omzetbelasting

Editie: 3 augustus

Informatiesoort: VN Vandaag

Carrousel: Carrousel

  478
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen