De wrakingskamer van Hof Arnhem oordeelt dat het aan alle medewerkers van het hof opgelegde verbod om de heer X telefonisch te woord te staan niet wijst op vooringenomenheid van de raadsheren.

De heer X gaat in hoger beroep bij Hof Arnhem, sector belastingrecht. X wordt per brief d.d. 24 april 2012 uitgenodigd voor het bijwonen van de zitting op 15 mei 2012. Bij brief van 11 mei 2012 zijn de namen van de behandelende raadsheren, mr. J. van de Merwe, mr. R.A.V. Boxem en mr. J.B.H. Röben, alsnog aan X meegedeeld. Dezelfde dag gaat X over tot wraking van deze raadsheren. X klaagt dat de sector belastingrecht niet reageert op zijn e-mailberichten en dat de griffie hem niet telefonisch te woord wil staan. Volgens X weet hij daarom niet of zijn faxen zijn aangekomen en wordt een goede rechtsgang onmogelijk gemaakt.

De wrakingskamer van Hof Arnhem oordeelt dat het aan alle medewerkers van het hof opgelegde verbod om X telefonisch te woord te staan niet wijst op vooringenomenheid van een van de raadsheren van wie wraking is verzocht. Als X telefonisch contact opneemt met de griffie wordt hij er op gewezen schriftelijk te communiceren. X is reeds enige tijd geleden meegedeeld dat om meerdere redenen voor alle medewerkers van het hof de gedragslijn is ingevoerd X niet meer telefonisch te woord te staan. Dit heeft er niet toe geleid dat X in de onderhavige procedure is benadeeld. X heeft namelijk voldoende gelegenheid gehad zich via brieven en faxen tot de belastingkamer te richten. Het verzoek wordt daarom afgewezen. Een volgend verzoek tot wraking met betrekking tot de onderhavige zaak zal voorts niet in behandeling worden genomen. Door steeds op ondeugdelijk gronden te wraken, misbruikt X zijn bevoegdheid en wordt de behandeling van zijn beroepen anders onnodig vertraagd.

[Bron Uitspraak]

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Bronbelasting

Instantie: Hof Arnhem

2

Gerelateerde artikelen