Hof Arnhem-Leeuwarden haalt € 10.000 van de WOZ-waarde af omdat geen van de partijen de door hen bepleite waarde aannemelijk heeft gemaakt.

X is eigenaar van een vrijstaande woning met een vrijstaande garage en berging. De WOZ-waarde 2020 is vastgesteld op € 295.000. Rechtbank Noord-Nederland verklaart het beroep van X ongegrond.

Hof Arnhem-Leeuwarden haalt € 10.000 van de WOZ-waarde af omdat geen van de partijen de door hen bepleite waarde aannemelijk heeft gemaakt. Het taxatierapport van de heffingsambtenaar bevat een aantal onduidelijkheden en roept vragen op en de heffingsambtenaar heeft die niet weg kunnen nemen. Daarmee heeft de heffingsambtenaar de door hem bepleite waarde van € 295.000 niet aannemelijk gemaakt. X heeft de door hem gehanteerde prijs per m³ van € 279 niet inzichtelijk gemaakt en daarmee schiet zijn waardestandpunt van € 273.000 tekort. Het hof stelt de WOZ-waarde van de woning van X in goede justitie vast op € 285.000. X krijgt vanwege overschrijding van de redelijke termijn met twee maanden verder een ISV van € 500.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Waardering onroerende zaken, Belastingrecht algemeen

Editie: 2 november

Informatiesoort: VN Vandaag

206

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen