De Belastingdienst heeft belastingplichtigen uitnodigingen gestuurd voor het indienen van de aangifte verhuurderheffing 2019. Deze aangifte is vanaf 1 juli beschikbaar op de internetsite van de Belastingdienst. Aangifte en betaling moeten voor 1 oktober 2019 zijn gedaan.

De verhuurderheffing is bedoeld voor verhuurders die meer dan 50 woningen in bezit hebben. Zij moeten aangifte doen voor zelfstandige woningen die voor verhuur zijn bestemd op de peildatum 1 januari 2019 met een kale huurprijs maximaal € 720,42 (liberalisatiegrens).

Met ingang van 1 januari 2019 wordt de verhuurderheffing berekend over een WOZ-waarde van maximaal € 270.000 (per object). Dit bedrag zal jaarlijks stijgen met de gemiddelde stijging van de waarde van woningen.

Regeling Vermindering Verhuurderheffing

Met de Regeling Vermindering Verhuurderheffing (RVV) krijgen belastingplichtige verhuurders fiscale vermindering op de verhuurderheffing. Het gaat om verhuurders die investeren in huurwoningen waarvan de huurprijs niet hoger is dan de liberalisatiegrens.

Meer informatie over deze regeling staat op de internetsite van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Verhuurderheffing

2

Gerelateerde artikelen