Het aantal vacatures bij de Big 4 kantoren, PWC, EY, Deloitte en KPMG, blijft stijgen, ondanks alle maatregelen om het personeelstekort terug te dringen. Dat meldt de Telegraaf.

Het stijgende aantal vacatures blijkt uit een analyse van recruitmentorganisatie Robert Walters. In de eerste maanden van dit jaar plaatsten de Big 4 kantoren 86% meer vacatures dan vorig jaar. In 2018 was er ook al sprake van een explosieve stijging van het aantal vacatures.

Het verloop onder accountants is al jaren groot, maar lijkt nog verder te stijgen. Dit erkent ook de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA). De getroffen maatregelen om de werkdruk te verlagen hebben geen effect. De werkdruk blijft onverminderd hoog. In een enquête van het NBA heeft 55% van de accountants, die op dit moment op een accountantskantoor werkzaam zijn, aangegeven binnen afzienbare tijd hun heil elders te gaan zoeken.

Er is met name sprake van schaarste onder kandidaten met de juiste werkervaring. De kantoren doen er alles aan om de personeelstekorten op te vullen door nieuw talent binnen te halen middels het aanbieden van traineeships, afstudeerplaatsen en stages. Een goede instroom aan starters zal uiteindelijk het tekort kunnen oplossen, maar dit duurt alleen een aantal jaren. En de starters moeten uiteraard wel in dienst blijven, zo schrijft de krant.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

  466
Gerelateerde artikelen