Hoewel een advocaat, die door te ruim declaratiegedrag werd veroordeeld door de rechter, zichzelf al had laten schrappen van het tableau heeft de Raad van Discipline dat opnieuw gedaan. De Raad stelt dat de advocaat herhaaldelijk in strijd heeft gehandeld met de kernwaarde financiële integriteit. Dat meldt Advocatie.

De advocaat en zijn kantoorgenoot werden in juni dit jaar door de Rotterdamse voorzieningenrechter hoofdelijk veroordeeld tot betaling van een kleine 35.000 euro aan de toeslaggedupeerde omdat de advocaat in 2020 ten onrechte en op een veel te ruime schaal derdengelden verrekende met zijn declaraties. De toeslaggedupeerde diende begin 2021 ook een klacht in bij de Rotterdamse deken, waarna de advocaat zichzelf op 18 februari liet schrappen van het tableau.

De Raad van Discipline in Den Haag schrapt hem opnieuw van het tableau vanwege het tuchtrechtelijke verleden van de advocaat. "Hij werkte niet of nauwelijks mee met het onderzoek van de deken en geeft zich tot de dag van vandaag uit als advocaat op internet, terwijl hij zich al geruime tijd heeft laten schrappen", constateert de Raad. De schrapping is volgens de disciplinairen dan ook ‘zonder meer op zijn plaats’, zo schrijft het advocatenblad.

Bron: Advocatie

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet, Strafrecht, Kantoren

15

Gerelateerde artikelen