​Een erkend referent is een werkgever die makkelijker en sneller personeel uit het buitenland in Nederland kan laten werken. Voor een erkend referent gelden andere (lichtere) voorwaarden en de aanvraag van de werknemer om in Nederland te komen wonen en werken, wordt sneller afgehandeld.

Kennismigrantenregeling 

Bovendien heeft (alleen) de erkend referent toegang tot de zogeheten kennismigrantenregeling. Deze regeling is bedoeld om werkgevers het mogelijk te maken nog sneller buitenlandse kenniswerkers en toptalent naar Nederland te halen. Ook komen kennismigranten eerder in aanmerking voor de 30%-regeling.

Voorwaarden kennismigranten

Wie erkend referent is of dat wil worden moet aan allerlei voorwaarden voldoen. Ook moet hij/zij zich strikt houden aan de fiscale regels en opletten dat hij/zij geen vergrijpboete door de Belastingdienst krijgt opgelegd. Dat ondervond een organisatie die boetes opgelegd had gekregen omdat de kostenvergoedingen aan haar werknemers volgens de Belastingdienst (deels) verloond hadden moeten worden. De naheffing daarover werd opgelegd met een vergrijpboete. De Raad van State vond het gerechtvaardigd dat de aanvraag van het erkend referentschap om die reden was afgewezen.
 
 

Bron: BDO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

2

Gerelateerde artikelen