Protesten van Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben niets opgeleverd: de Belastingdienst gaat door met het terugvorderen van miljoenen euro's van transportbedrijven. Deze transportbedrijven hebben in de periode 2008–2013 onterecht een beroep gedaan op de afdrachtsvermindering in het kader van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA).

Dat schrijft TTM.nl.
 
Volgens TLN komen veel transporteurs in de problemen door de terugvorderingen. Minister Jet Bussemaker laat weten dat bedrijven met financiële problemen, binnen de grenzen van het gebruikelijke invorderingsbeleid van de Belastingdienst, een betalingsregeling kunnen aanvragen. Bedrijven kunnen zich hiervoor melden bij hun belastingkantoor.

De terugvordering geldt bijvoorbeeld voor opleidingen die niet voldoen aan de kwalificatieeisen, maar waar wel afdrachtvermindering op is toegepast. Ook als er geen sprake is van het volgen van een opleiding maar slechts een onderdeel van een opleiding, kan geen afdrachtvermindering worden toegepast.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

0

Gerelateerde artikelen