Mevrouw drs. M.R. (Manon) Leijten (1966) wordt secretaris-generaal bij het Ministerie van Financiën. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen voor benoeming op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in overeenstemming met minister Dijsselbloem van Financiën. De benoeming gaat in op 1 augustus 2013.

 

Mevrouw Leijten is sinds 2011 directeur-generaal van de Algemene Bestuursdienst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was zij onder andere directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en raadadviseur bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarvoor heeft zij verschillende functies vervuld bij het Ministerie van Financiën.
 
Mevrouw Leijten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij volgt drs. R. (Richard) van Zwol op die per 1 juli 2013 is benoemd in de functie van secretaris-generaal bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
De benoeming van mevrouw Leijten is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.
 

Bron: Ministerie van Financiën

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

0

Gerelateerde artikelen