Na 1 juli 2015 wordt de boete voor zwartsparen nog hoger. De zwartspaarder moet dan 60% van de verschuldigde belasting over het zwarte spaargeld aan boete betalen.

Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Tot 1 juli 2014 konden zwartspaarders boetevrij gebruikmaken van de inkeerregeling. Via deze regeling hoefden zwartspaarders die hun spaargeld aangaven alleen de achterstallige vermogensbelasting te betalen aan de Belastingdienst.

Tot 1 juli 2015 geldt dat verzwegen spaargeld over de twee meest recente jaren niet wordt beboet. Indien het geld langer verborgen is gehouden, betaalt de zwartspaarder 30% van de verschuldigde belasting aan boete.

Na 1 juli 2015 wordt die boete maar liefst 60%. Er is een belangrijke voorwaarde verbonden aan de inkeerregeling. De regeling geldt alleen wanneer de zwartspaarder zelf het spaargeld aangeeft. Als de Belastingdienst een onderzoek aankondigt naar mogelijk zwart geld, is de zwartspaarder te laat om in aanmerking te komen voor de inkeerregeling. Een boete kan dan oplopen tot maximaal 300% van de verschuldigde belasting over het vermogen.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

0

Gerelateerde artikelen