In het derde kwartaal van 2014 hebben de zakelijke dienstverleners weer meer omzet behaald dan dezelfde periode een jaar eerder. De omzetgroei was met 4,1 procent groter dan in de eerste helft van 2014. De groei gold echter niet voor alle branches binnen de zakelijke dienstverlening. Zo daalde de omzet van markt- en opinieonderzoekers en accountants. Dit staat in de Kwartaalmonitor Zakelijke dienstverlening over het derde kwartaal van 2014, die vandaag gepubliceerd is.
Het vertrouwen van de ondernemers in de zakelijke dienstverlening laat de voorbije kwartalen een vergelijkbare trend zien als de omzet en is al vier kwartalen op rij positief. De voorgaande twee jaren was het ondernemersvertrouwen negatief en daalde de omzet.

Omzetstijging rechtskundige dienstverlening zet door

De rechtskundige dienstverleners hebben een omzetgroei gerealiseerd van 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met de administratieve dienstverleners ging het minder goed. Voor het achtste kwartaal op rij daalde de omzet van accountants en overige boekhoudkundige dienstverleners. Met een omzetdaling van 3 procent bereikte het omzetniveau van de branche een nieuw dieptepunt. De omzet van de juridische en administratieve dienstverleners als geheel daalde met 1 procent.
 
 

 

Bron: CBS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

0

Gerelateerde artikelen