De Belastingdienst doet onderzoek naar mensen die de afgelopen jaren telefonisch contact hebben gehad met de Zwitserse bank Credit Suisse door bij die bank kopieën van alle correspondentie op te vragen. Dat meldt de Telegraaf.

Het onderzoek is door de Belastingdienst bevestigd. De Belastingdienst heeft aangegeven dat het slechts gaat om vragenbrieven die aan twee mensen zijn verstuurd. De informatie komt voort uit een onderzoek van de FIOD naar Credit Suisse, waarbij in maart 2017 invallen plaatsvonden in diverse kantoren van de Zwitserse bank, onder meer in Amsterdam. Uit het onderzoek van de FIOD zijn gegevens naar voren gekomen die gedeeld zijn met de Belastingdienst en die hebben geleid tot deze vragenbrieven.

In de vragenbrieven staat dat de Belastingdienst op de hoogte is van de contacten met de Zwitserse bank en verzoekt de Belastingdienst om meer informatie.

Advocaat Mark Hendriks, die vaker zwartspaarders bijstaat, noemt de vragenbrieven een fishing expedition en adviseert betrokkenen om hier niet aan te mee te werken.

Bron: Telegraaf

Rubriek: Inkomstenbelasting

Informatiesoort: Nieuws

  522
Gerelateerde artikelen