D66 wil dat de inkomstenbelasting met zo´n 100 euro per maand omlaag gaat. D66-leider Alexander Pechtold zei dit zaterdag op het verkiezingscongres van zijn progressief-liberale oppositiepartij in Nieuwegein.
D66 wil dat iedereen die werkt erop vooruit gaat. ,,De lasten voor mensen waren in twintig jaar niet zo hoog. Wij gaan die lasten verlagen. Voor die gewone Nederlanders met een middeninkomen die de afgelopen jaren de klappen van de crisis moesten opvangen´´, aldus Pechtold. Volgen hem levert het plan ook veel nieuwe banen op.
 
Iedereen met een baan moet ook een structurele 'werkbonus' van 500 euro krijgen. Van de bonus zouden vooral mensen met lage en middeninkomens profiteren. ,,De gezinnen die iets meer dan modaal verdienen, vormen de ruggengraat van de samenleving", zei de D66-voorman eerder zaterdag in De Telegraaf. De partij denkt dat de plannen zijn te betalen door financiële meevallers van het kabinet.
 
Pechtold pleitte op het congres ook voor duizenden extra verpleegkundigen en kleinere klassen van maximaal 24 kinderen. D66 wil verder onder meer zogenoemde nieuwkomers vanaf dag één Nederlands laten leren. Want wie geen Nederlands spreekt, krijgt geen werk en raakt geïsoleerd, aldus de D66-voorman: ,,Die vóórtdurende integratieramp, veroorzaakt door politiek wegkijken, gaan wij stoppen.´´
 
Op buitenlands terrein noemde hij de Amerikaanse president Donald Trump een ,,potentaat die per decreet regeert´´. Maar volgens Pechtold is hij ook een kans voor Europa. Het beleid van Trump dwingt het continent zijn krachten te bundelen . ,,Dan blijft Europa een wereldspeler van formaat.´´
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen