Particulieren die hun gift aan de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam in aftrek hebben gebracht van de inkomstenbelasting kunnen een brief verwachten van de fiscus.

Zij worden er van verdacht valse giftkwitanties te hebben ingekocht en deze vervolgens te hebben ingediend bij de Belastingdienst, met daarop een veelvoud van het bedrag dat zij in werkelijkheid schonken aan de Islamitische Universiteit van Europa. Daardoor zouden zij ten onrechte belastingvoordeel hebben genoten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In het artikel komt advocaat Burc Temeltasch van advocatenkantoor Hammersmith aan het woord, die op dit moment 25 fraudeverdachten bijstaat. Volgens de krant is dit het topje van de ijsberg. De Belastingdienst heeft ongeveer 2.000 particulieren op het oog die samen voor zo'n 8,5 miljoen euro fraudeerden.

In december 2016 bleek al dat het Openbaar Ministerie de Islamitische universiteit van Europa verdenkt van grootschalige misbruik van haar anbi-status. De actie van de Belastingdienst is onderdeel van een groter onderzoek onder minstens negen islamitische organisaties naar giften en verdachte geldstromen.
 

Bron: AD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting, Inkomstenbelasting

21

Gerelateerde artikelen