Ruim een op de tien ondernemers heeft ondanks de aantrekkende economie last van forse zakelijke tegenslag. Ze kunnen rekeningen niet betalen, kampen met een tekort aan opdrachten of hebben moeite met het verkrijgen van een financiering. Ook op andere manieren hebben ze het lastig, aldus de Kamer van Koophandel (KvK) na eigen onderzoek onder bijna 1200 ondernemers.
Vaak nemen ondernemers de problemen ook mee naar huis, met als gevolg slapeloze nachten en sociale stress, ook omdat ze veelal het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan. Daarbij gebeurt het meer dan eens dat privérekeningen worden geplunderd om zakelijke tekorten te dichten. Verder blijkt uit het onderzoek dat op zakelijke tegenslag in Nederland een taboe rust.
 
De meeste ondernemers maken volgens de KvK weinig gebruik van deskundige instanties die adviseren over manieren om de problemen het hoofd te bieden. De organisatie begint een campagne om het taboe te doorbreken. Onder meer door een hulplijn in het leven te roepen hoopt de KvK stress bij ondernemers en faillissementen tegen te gaan.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Ondernemingsrecht

1

Gerelateerde artikelen