De lokale goederendistributie wordt duurzamer. Een aantal grote distributeurs meldt dat zij voor hun werkzaamheden overstappen op elektrische bestelauto's. Daarmee kunnen zij – net als mkb-ondernemers - in 2017 fiscaal voordeel realiseren.
Dat meldt advieskantoor Flynth. Voorwaarde is dat wordt geïnvesteerd in bestelauto's die uitsluitend worden aangedreven door een elektromotor en waarbij de energie voor de aandrijving wordt opgeslagen in lithium-houdende accu's. Het fiscale voordeel bestaat uit:
  • de mogelijkheid om 75 procent van de cataloguswaarde willekeurig af te schrijven;
  • 36 procent milieu-investeringsaftrek.
Dit laatste punt is – afhankelijk van het toepasselijke belastingtarief – vergelijkbaar met een korting variërend van circa 7 tot 16 procent op de aanschaffingskosten. Voor beide faciliteiten geldt per bestelauto een maximum investering van 75.000 euro.

Extra voordeel

Als sprake is van een bijtelling voor privégebruik, kent een elektrische bestelauto nog een fiscaal voordeel. De bijtelling is dan namelijk maar 4 procent van de cataloguswaarde (inclusief bpm en btw) in plaats van 22 procent voor nieuwe bestelauto's met een benzine- of dieselmotor.
 

Bron: Flynth

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

0

Gerelateerde artikelen